Hoe maak je een rolstoelhelling - de basis

05 Nov Door Debouwtwittert.nl

De meeste mensen die een rolstoelhelling nodig hebben, hebben geen idee waar ze moeten beginnen. Daarom laten we u kennismaken met de basisprincipes van het bouwen van een rolstoelhelling. In deze gids leer je alles wat je moet weten over het plannen van de oprit, het bepalen van de benodigde materialen en het bouwen van de oprit zelf. Aan het einde van dit artikel kunt u zonder enige moeite uw eigen rolstoelhelling bouwen!

Inleiding tot het bouwen van een rolstoelhelling

Het bouwen van een rolstoelhelling is een eenvoudig project dat het leven van rolstoelgebruikers kan vergemakkelijken. Het is een geweldige manier om uw huis toegankelijker te maken en het comfortabeler te maken voor degenen die het gebruiken. Het belangrijkste onderdeel van de oprit is de overloop - dit gebied moet stevig en veilig zijn. Naast het installeren van handgrepen aan weerszijden van de overloop, moet u ervoor zorgen dat de oprit waterpas is, zodat deze niet wiebelt of kraakt wanneer gebruikers hem gebruiken. Als je je plannen eenmaal hebt opgesteld, is het tijd om te gaan bouwen!

Thuistoegang

Rolstoelhellingen zijn een geweldige manier voor mensen met een handicap om hun huis veilig en gemakkelijk te betreden. Ze kunnen het leven veel gemakkelijker maken door rolstoelgebruikers gemakkelijker door het huis te laten bewegen. Voordat u uw eigen oprit bouwt, is het belangrijk om alles goed te plannen zodat de installatie zo soepel mogelijk verloopt. Er zijn verschillende materialen en technieken waaruit u kunt kiezen; op basis van uw behoeften, vindt u er een die het beste aan uw specificaties voldoet. Als er vragen of opmerkingen zijn over de oprit tijdens de constructie, vraag dan hulp aan een ervaren professional.

Ruimte beperkingen die van invloed zijn op het ontwerp

van een oprit Bij het bouwen van een rolstoelhelling is het belangrijk om rekening te houden met de ruimte beperkingen van het gebied waarin u zich bevindt. Dit betekent dat u een expert moet raadplegen om de benodigde breedte en hoogte van uw oprit te bepalen . Bovendien moet rekening worden gehouden met helling en breedte, omdat deze van invloed kunnen zijn op hoe gemakkelijk of moeilijk het voor rolstoelgebruikers is om toegang te krijgen tot uw structuur. Zorg er altijd voor dat bouw werkzaamheden overdag plaatsvinden om het verkeer niet te hinderen of omwonenden te storen. Last but not least, gebruik altijd veilige materialen bij het bouwen van een hellingbaan - het niet naleven hiervan kan leiden tot ernstige verwondingen voor zowel rolstoelgebruikers als bouwers!

Helling helling en grootte

Helling helling is de hoek waaronder de helling van de basis naar de rand helt. De oprit maat verwijst naar hoe breed en lang de oprit is. Bredere oprijplaten zijn gemakkelijker om een ​​rolstoel op en neer te vervoeren, waardoor ze een betere optie zijn voor de toegankelijkheid. Voor een makkelijke constructie die langer meegaat, gebruikt u cederhouten planken voor uw basis en eindig met hout afdichtmiddel of verf.

Ramp Rise

Ramp Rise is de perfecte rolstoelhelling voor iedereen die gemakkelijk toegang wil tot zijn voertuig. Het is gemaakt van duurzame materialen die na verloop van tijd niet zullen corroderen, en het kan in slechts een paar eenvoudige stappen op een vlakke ondergrond worden geïnstalleerd. Bovendien zorgt de hoogte ervoor dat rolstoelgebruikers zonder problemen op of van de oprit kunnen komen - zelfs bij hoge snelheden!

Breedte

van oprit De breedte van de oprit is een van de belangrijkste factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het bouwen van een rolstoelhelling. Er zijn verschillende soorten oprijplaten op de markt, elk met zijn eigen voor- en nadelen. Het is belangrijk om het juiste materiaal voor uw rolstoelhelling te kiezen, omdat het stevig moet zijn en het gewicht van uw stoel moet kunnen dragen. Om ervoor te zorgen dat je elke keer een niveau en rechte helling krijgt, probeer je een liniaal of niveau te gebruiken tijdens het bouwen ervan. Zorg ervoor dat alle treden gelijkmatig verdeeld zijn, zodat de rolstoel stabiel staat tijdens het navigeren.

Bouwvoorschriften

Een van de belangrijkste dingen om te onthouden bij het bouwen van een rolstoelhelling is om de juiste vergunningen te krijgen en alle toepasselijke bouwvoorschriften te volgen. Zorg ervoor dat de helling van de oprit geleidelijk is, zodat mensen niet hoeven te raden waar ze hun voeten neer moeten zetten, en gebruik materialen die duurzaam en veilig zijn voor rolstoelgebruik. Het is ook belangrijk om de tijd te nemen bij het bouwen - het zal het uiteindelijk waard zijn!

Standaard praktijken

Als het gaat om het installeren van een rolstoelhelling, zorg er dan altijd voor dat u een professional raadpleegt. Zij kunnen u vertellen hoe u dit het beste kunt doen en welk materiaal veilig is voor uw rolstoelhelling. Nadat u het type materiaal en de helling hebt bepaald, begint u met het meten van de afstand van de rand van uw deuropening tot het grondniveau met behulp van een basismeting. Bouw vervolgens uw frame op met behulp van stevige 2x4's of andere materialen die gemakkelijk zijn voor de rolstoel - denk eraan niet te steil te zijn! Ten slotte kan zand of vuil desgewenst als helling worden gebruikt - zorg er wel voor dat het zacht is voor de wielen!

Leuningen en spindels

Rolstoelhellingen zijn een noodzakelijk onderdeel van elk toegankelijk gebouw. Leuningen en spindels zorgen voor stabiliteit voor rolstoelgebruikers en voorkomen dat ze van de oprijplaat vallen. De juiste leuningen en spindels moeten worden gekozen om aan de specifieke behoeften van uw rolstoelhelling te voldoen. Het is ook belangrijk om uw deuropeningen zorgvuldig te meten voordat u met de bouw begint om een ​​dure fout te voorkomen!

Plannen

Rolstoelhellingen zijn een belangrijk onderdeel van de toegankelijkheid voor mensen met een handicap. Ze stellen hen in staat om veilig en gemakkelijk toegang te krijgen tot verschillende delen van hun huis en kunnen ook worden gebruikt als een kortere weg om in de auto te stappen. Het plannen van de oprit is essentieel voordat met de bouw wordt begonnen, omdat dit de grootte en vorm van de oprit bepaalt. Zodra u die informatie heeft, begint u met het ontwerpen van de oprit met behulp van houten of metalen kaders. Zorg ervoor dat u een ondergrond gebruikt die stevig genoeg is zodat de rolstoel niet wiebelt als u erop loopt. Voeg indien nodig treden en leuningen toe voor veiligheid en gebruiksgemak. Zodra uw oprit voltooid is, kunt u erop vertrouwen dat u een essentieel onderdeel van toegankelijkheid hebt gecreëerd dat het leven van uw dierbaren gemakkelijker zal maken.

Oprijplaten

Het maken van een oprijplaat voor een rolstoel is een geweldige manier om iemand in een rolstoel te verplaatsen. Er zijn een paar materialen die je nodig hebt, en gelukkig zijn ze allemaal relatief goedkoop. De eerste stap is om de lengte van de oprit te meten en dat getal met twee te vermenigvuldigen om de breedte van de oprit te krijgen. Als de oprit lengte bijvoorbeeld 72 inch is, zou de breedte van de oprit 144 inch zijn. Zodra u de breedte van de oprit hebt, moet u twee stukken triplex kopen die even breed zijn als de oprit. Vervolgens moet u hout kopen dat de lengte van de oprit is vermenigvuldigd met twee. Als de oprit lengte bijvoorbeeld 72 inch is, zou de lengte van het hout 144 inch zijn. Om de oprit te maken, moet je de vier delen monteren - boven, onder, links en rechts. De boven-, onder-, linkerkant en rechterkant worden allemaal op de breedte van de oprit gesneden. Vervolgens wordt het hout gesneden tot de

Hoe een rolstoelhelling te bouwen

Het maken van een rolstoelhelling is een geweldige manier om de toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers te vergroten. De eerste stap is het meten van de ruimte waar u de oprit wilt bouwen. Zorg ervoor dat de oprit waterpas en recht is en construeer vervolgens de zijkanten met multiplex of masonite-platen. Bevestig vervolgens een kant van de oprit aan de muur of een ander oppervlak met behulp van klemmen, schroeven of spijkers. U bent nu klaar om uw rolstoel te gebruiken om op uw oprit te komen!

Veelgestelde vragen

Welke materialen heb ik nodig om een ​​rolstoelhelling te maken?

Als je een rolstoelhelling wilt maken, heb je eerst multiplex nodig. Het moet minimaal 80 bij 24 inch en twee keer zo breed zijn. Dan hebt u twee 8 voet lange stukken hout of 2x4 inch hout nodig voor het frame. Het hout moet aan elkaar worden geschroefd om een ​​stevige en verstelbare rolstoelhelling te creëren. Om de oprijplaat in hoogte verstelbaar te maken heb je scharnieren nodig. Met scharnieren kunt u de rolstoelhelling zo verstellen dat deze de perfecte hoogte heeft voor uw rolstoel.

Hoe meet ik de maat en vorm van mijn rolstoelhelling?

Om de grootte en vorm van uw rolstoelhelling te meten, moet u eerst de breedte en hoogte van de oprit meten. Op basis van deze metingen kunt u vervolgens een plan maken. Als je de oprit zelf bouwt, denk er dan aan om rekening te houden met hellingen, krommingen en obstakels zoals huisdieren of meubels bij het ontwerpen van de oprit. Als alternatief kunt u het professioneel laten maken.

Hoe bouw ik het frame van mijn rolstoelhelling?

Het bouwen van een rolstoelhelling is eenvoudig als u eenmaal over de juiste gereedschappen en benodigdheden beschikt. Hier is een handleiding over hoe u dit moet doen: 1. Begin met het meten van de breedte, hoogte en lengte van uw deuropening. Zorg ervoor dat u rekening houdt met eventuele deuropeningen die in de weg kunnen zitten. 2. Kies een stevig houten frame dat minstens 38 inch breed, 12 inch hoog en 8 voet lang is. 3. Maak aan de onderkant van het frame een V-vorm met twee planken die 60 cm uit elkaar staan. 4. Bevestig deze aan de bovenzijde van het hoofdframe door ze met vier schroeven per plank vast te schroeven. 5. Bevestig daarbovenop nog drie planken zodat het een "L"-vorm vormt met een helling aan één kant. 6. Verf of beits uw oprit volgens uw voorkeur voordat u al het extra materiaal verwijdert, behalve een inch aan beide uiteinden die u voor leuningen zult gebruiken.

Welke stappen moet ik ondernemen om mijn rolstoelhelling te schilderen of te beitsen?

Om uw rolstoelhelling te schilderen of te beitsen, moet u de volgende stappen uitvoeren: 1. Meet de breedte, lengte en hoogte van uw rolstoelhelling. 2. Zodra u over die informatie beschikt, ontwerpt u uw rolstoelhelling met een verf- of beitspalet in gedachten. 3. Kies het type materiaal voor uw rolstoelhelling - of het nu hout, plastic of metaal is. 4. Afhankelijk van hoeveel werk je wilt steken in het schilderen of beitsen, heb je misschien professionele hulp nodig.

Zijn er nog andere afwerkingen die ik moet overwegen voordat ik mijn nieuwe rolstoelhelling in gebruik neem?

Er zijn nog een paar andere dingen waar u rekening mee moet houden voordat u uw rolstoelhelling in gebruik neemt. Dit zijn ze: 1. Uw rolstoelhelling moet waterpas en recht zijn, zodat mensen die hem gebruiken gemakkelijk zonder moeite op de stoel kunnen komen. 2. Het is belangrijk om materialen zoals houtschroeven of houtdraadbouten te gebruiken in plaats van spijkers, omdat deze langer meegaan en beter vasthouden. 3. Je kunt je eigen rolstoelhelling bouwen of er een kant-en-klaar kopen - lees eerst de reviews!

Conclusie

Of u nu een rolstoelhelling bouwt voor een familielid of voor uzelf, deze gids zal u helpen om de klus goed te klaren. Door de eenvoudige stappen te volgen, kunt u in een mum van tijd een stevige en veilige oprit bouwen. Zorg ervoor dat u een bladwijzer maakt voor deze pagina en kom er later op terug voor meer handige tips en trucs.