Hoe maak je je eigen Verandazeil?

28 Nov Door Debouwtwittert.nl

Veranda zeil biedt een eenvoudige manier om wat stijl en pit aan uw buitenruimte toe te voegen. Een Veranda zeil is een groot, rechthoekig zeil dat aan een structuur wordt bevestigd om extra schaduw te bieden. Deze zeilen kunnen worden gemaakt van veel verschillende materialen, waaronder PVC, canvas, synthetische vezels en katoen. Veel mensen geven de voorkeur aan natuurlijke stoffen voor het uiterlijk en de levensduur van het zeil; andere materialen zijn echter betaalbaarder en gemakkelijker te vinden in winkels of online. Afhankelijk van het type stof dat u gebruikt, zal het constructieproces van een Veranda zeil enigszins verschillen. Ongeacht het materiaal dat u kiest, is het proces voor het maken van uw eigen DIY veranda zeil relatief eenvoudig en ongecompliceerd. Afhankelijk van uw vaardigheid met naaimachines en algemene bouwkennis, kost het u tussen de één en drie dagen om dit project te voltooien.
 

Wat je nodig hebt:

- Veranda zeildoek: Dit is een soort grote, zware canvasstof die ideaal is voor veranda's, patio's en andere buitenconstructies. ( Verkrijgbaar bij afdekzeilwinkel.nl ). Je vindt het bij de meeste stoffenwinkels of online. - Touw: Het type en de dikte van het touw dat je gebruikt, hangt af van het soort stof dat je gebruikt. Voor katoen kunt u een lengte van 3/4-inch katoenen touw gebruiken. Voor synthetische materialen, zoals vinyl of PVC, kunt u een 1/4-inch synthetisch touw gebruiken. - Naaimachine: Dit zal uw go-to naald en draad. Zorg ervoor dat u een zware machine als je gaat met een duurzame stof. - Schaar of snijmes: Om de stof op maat te snijden. - Meetlint: Om te markeren waar er geknipt moet worden en om de stof op maat te snijden. - Markeerpotloden: Voor het markeren van de stof. - Touwklemmen: Om het touw vast te zetten en strak te houden.

 

Stap Een - Knip de stof op maat en markeer de ringgaten.

Meet eerst de hoogte en breedte van de constructie waar u uw nieuwe verandazeil wilt bevestigen. Zo kunt u bepalen welke stofmaat u nodig hebt en wat de juiste afmetingen zijn. Stel bijvoorbeeld dat u een terrastafel van een meter hoog hebt waaraan u uw verandazeil wilt ophangen. Tel de hoogte en breedte van de tafel bij elkaar op en deel de som door 2. Dit betekent dat je een stuk stof nodig hebt van ongeveer 2 x 4 voet. Knip de stof op maat en teken af waar de ringgaten moeten komen. De ringgaten zijn de plaatsen waar u het touw zult rijgen om uw nieuwe verandazeil op te hangen.

 

Stap twee - Naai de zoom en de touwringen.

Vouw eerst de zoom van de stof minstens 1 centimeter rondom. Je kunt dit doen door beide uiteinden naar binnen te vouwen en dan de zijkanten naar binnen te vouwen om een zoom te maken. Om de zoom extra stevig te maken, draait u de zoom om, zodat de binnenkant van de zoom naar u toe wijst. Dit is belangrijk voor stoffen voor buiten, omdat er dan geen water door de zoom naar binnen kan sijpelen. Om de zoom op zijn plaats te houden en te voorkomen dat hij gaat rafelen, strijkt u de zoom. Knip vervolgens de gerafelde randen van de zoom af met een schaar of snijmes. Haal vervolgens het touw door de touwringen. De touwringen zijn de metalen of plastic ringen die aan de stof worden bevestigd. Het is belangrijk om metalen of plastic ringen te gebruiken, omdat die duurzamer zijn dan stoffen ringen. De metalen of plastic ringen moeten op de zoom van de stof worden gestikt. Om de touwringen te maken, kunt u met een tang een metalen ring openbuigen zodat hij op het touw past. Als u plastic ringen gebruikt, kunt u met een naald een gaatje in de stof prikken en vervolgens het touw door de ring rijgen.

 

Stap drie - Naai de panelen en touwen.

Naai eerst de panelen van de stof aan elkaar met een naaimachine. Markeer de naad van de stof waar u wilt naaien. Zo ontstaat een naad die verborgen is in de stof. U kunt een zwarte of blauwe stift gebruiken voor een meer discrete steek. Knoop vervolgens de touwen aan elkaar. Zo ontstaat één lang touw waarmee u de panelen aan elkaar kunt binden. Vouw hiervoor het touw dubbel en gebruik een knoop om de touwen samen te binden. Zorg ervoor dat de knoop stevig en strak zit. Maak aan één uiteinde van het touw een grote knoop en knip het overtollige touw af. Dit uiteinde van het touw zal worden gebruikt voor het ophangen van het verandazeil.

 

Stap vier - Geniet van uw Veranda zeil!

Hang uw verandazeil op aan de zeilringen met behulp van het touw en de spanners. U kunt het touw rond de structuur binden of klemmen of ander materiaal gebruiken om het touw aan de structuur vast te maken. Als u klemmen gebruikt, zorg er dan voor dat deze het gewicht van het verandazeil kunnen dragen. Laat het verandazeil zijn werk doen om schaduw en stijl toe te voegen aan elke buitenruimte. Bij het kiezen van de stof voor uw nieuwe verandazeil is het belangrijk om rekening te houden met het volgende: Het type stof dat u gebruikt om uw verandazeil te maken, bepaalt hoe lang het meegaat. Buitenstoffen zijn duurzamer en weerbestendiger, maar ze zijn ook duurder. Als u kiest voor een binnenstof, zoals katoen, zal deze minder duur zijn, maar minder lang meegaan. Er zijn veel verschillende manieren om een verandazeil te maken. Afhankelijk van het soort stof dat u kiest, zal het proces enigszins verschillen. Ongeacht het materiaal dat u gebruikt, is het maken van uw eigen verandazeil relatief eenvoudig en ongecompliceerd. Het kost u één tot drie dagen om dit project te voltooien. Wist u dat u zelf een verandazeil kunt maken? Het is zo eenvoudig als het volgen van deze vier eenvoudige stappen. Als u uw eigen verandazoek maakt, kunt u de stof en het ontwerp kiezen die het beste passen bij uw ruimte en stijl, waardoor het echt uniek is.